U RAZMAKU OD ČETIRI DANA! U Sarajevu od korone umrli otac i sin

Sarajevo je u teškoj situaciji jer se bori sa pogoršanom epidemiološkim slikom. Mnogo je zaraženih koronavirusom a i smrtni slučajevi su učestali. Tako je ovaj opasni virus bio razlog da u razmaku od četiri dana otac i sin izgube bitku sa bolešću. Na ovu tragediju osvrnuo se i Nezim Halilović Muderris, komandant 4. muslimanske slavne brigade i komandir DIC “Muderris”, bivši hatib džamije Kralja Fahda u Sarajevu. Evo šta je napisao uz fotografiju oca i sina koji su preselili na Ahiret:

Allahu, smiluj se našoj braći rahmetli hadži Mustafi i rahmetli Midhatu Imamoviću.

U petak, 31.07.2020.g., 1. dan Kurban-bajrama na Ahiret je preselio nas brat hadži Mustafa Imamović, kojem je u utorak, 4. avgusta 2020. u 09.00 u Vlakovu, u Aleji veterana klanjana dženaza.  Pred klanjanje dženaze potvrđena je informacija da je njegov sin Midhat u utorak, 4. avgusta 2020. u 04.00 preselio na Ahiret.

Hadžija Mustafa je bio jedan od najredovnijih džematlija džamije Kralj Fahd; među prvima je dolazio u džamiju, a među posljednjima se iz džamije vraćao kući. Družio se sa Kur'anom, a jezik mu je uvijek bio vlažan od spominjanja Allaha i Njegova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Uvijek je bio vedre čehre i spreman za pomoć drugima. Svoj puni patriotizam je pokazao u toku otpora oružanoj agresiji, kada je bio na dužnosti komandira čete i uvijek je bio na čelu.

Allahova je volja da hadži Mustafa i njegov sin Midhat presele na Ahiret od Covida 19, pa se nadam da su time u skladu sa hadisima upisani među šehide! Prenosi Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitao: „Koga vi smatrate šehidom?”. Rekoše: “Allahov Poslaniče, onaj ko bude ubijen na Allahovom putu je šehid.” Reče: “Ako je tako, onda je malo šehida u mom Ummetu.” Oni tada upitaše: “Pa ko su sve šehidi?” Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, odgovori: “Ko bude ubijen na Allahovom putu je šehid, ko umre na Allahovom putu je šehid, ko umre od kuge (zarazne bolesti) je šehid, ko umre od stomačne bolesti je šehid i ko se utopi je šehid. (Muslim, Tirmizija i Malik)

DEBLOKADA.COM

 

0