TUŽNA STVARNOST! SDP se pohvalio podrškom nesretnog Salke Jukle

Socijademokratska partija Bosne i Hercegovine se na društvenim mrežama pohvalila priznanjem Salke Jukle da je glasao za Denisa Bećirovića. Zanimljivo je da nekada ozbiljna stranka, sa kadrovima respektabilnog intelektualnog backgrounda pred kojim je desnica strahovala, sada kao svog prvotimca predstavlja komičara u pokušaju.

Komičar je bio Volodimir Zelenski, sadašnji predsjednik Ukrajine, ali su njihovi dometi i rezultati neuporedivi. Juklo je vrsta zabavljača koji na antiintelektualan način sklapa mozaik i publici ga predstavlja kao komediju i političku kritiku. Rezultat toga je neugodnost i mučnina u stomaku većini gledatelja i nevjerica kakva samosramoćenja proizvode antitalenti da bi došli do slave i klikova.

Psihološki gledano, vjerovatno je Salko Juklo nesretan svojim poslom koji obavlja u Njemačkoj, pa tu frustraciju preslikava na mete svojih kritika. Iako je posao radnika komunalnog preduzeća koji prazni kontejnere pošten, te ga kao i svaki drugi treba obavljati časno i predano, Juklo vjeruje da je ta pozicija ponižavajuća za njega. Onda taj jed i teški naboj kompleksa emituje prema samoprojiciranom krivcu za takvu životnu poziciju. Naravno da je to pogrešno shvatanje, jer je Juklo sam odabrao svoj životni put i zanimanje.

Tužno je shvatiti da SDP BiH istura antikomičara Juklu kao osobu zbog čije podrške su presretni. Nekada su Nijaz Duraković, Miro Lazović i Željko Komšić bili uzdanice SDP-a, a sada čovjek koji se krevelji i pokriva tkaninom.

DEBLOKADA.COM

Trojka dala posao Ratkovom vojniku i bivšem predsjedniku Boračkog udruženja VRS