Tužna realnost bh. politike! Pogledajte čime se hvali Srđan Mandić

Obični posmatrač je pomalo zbunjen. Teško je razaznati šta je satira a šta zbilja u političkoj stvarnosti u Bosni i Hercegovini. Da ta linija bude tanka pa skoro i nepostojeća, trudi se načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić.

Poznata je njegova krilatica “idemo dalje” koju plasira uz poteze poput košenja trave ili postavljanje korpi za otpatke. Dugo vremena javnost ga je na društvenim mrežama zadirkivala zbog nabavke osam oksimetara, čija je vrijednost tek nekoliko stotina maraka. Građanima je za oko zapela usplahirenost i samouvjerenost kojom Mandić o ovim “projektima” obavještava javnost.

I pored toga što je već stekao reputaciju majstora za prenaglašavanje sitnica, Mandić nas je iznenadio potezom čiju smo kritiku zapazili na društvenim mrežama. Toliko je djelovalo nevjerovatno, da smo istinitost morali provjeriti na zvaničnoj stranici Općine. I zaista smo tamo našli vijest o tome kako je Mandić donirao 12 mobitela i GSM ruter za JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ a u svrhu pomoći realizacije imunizacije na lokalitetu Zetra. Ovakvi potezi sami po sebi su pohvalni, ali izazivaju nevjericu kada se predstavljaju kao prvorazredne aktivnosti.

S obzirom na budžet i stratešku poziciju ove općine, ona bi mogla biti pokretač razvoja BiH čak i investicionog okupljanja dijaspore. Umjesto toga, Mandić je uvjeren da kutijice koje poklanja predstavljaju njegovu sposobnost i “oslobađanje Sarajeva”.

DEBLOKADA.COM

PREVIŠE SLIČNOSTI! Dubioza kolektiv, bh. verzija Rokera s Moravu