Turske snage neutralizirale 118 terorista PKK/YPG-a u Siriji i Iraku

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je kako su Oružane snage te zemlje (TSK) na sjeveru Sirije i Iraka u posljednja 24 sata neutralizirale 21 teroristu PKK/YPG, a u posljednjih deset dana njih 118, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju je navedeno kako je odlučna borba protiv terorizma nastavljena bez obzira na vremenske uslove i konfiguraciju terena.

“Oružane snage Turske u operacijama koje vode na sjeveru Sirije i Iraka u posljednja 24 sata neutralizirale su još 21 teroristu PKK/YPG. Time je u posljednjih deset dana neutralizirano ukupno 118 terorista PKK/YPG-a. Naše operacije će biti nastavljene istim tempom dok i posljednji terorista ne bude neutraliziran”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Republike Turske.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi. YPG je sirijski ogranak PKK-a.

0