Tunel Vranduk: Da li su Ibrahimi i Ikanović ismijali D. Bursaća?

Rekonstrukcija tunela Vranduk donijela je neopisive gužve i ostale negativne efekte.
I kolumnista Dragan Bursać je reagovao u svom stilu.

Busać je na društvenim mrežama napisao:

Bursać: Titovi partizani, iscrpljeni u prvoj godini nakon rata, bez mehanizacije, naoružani lopatama za 7 mjeseci probili tunel Vranduk. Današnji tajkuni i kriminogeni političari nisu ga u stanju sanirati za 3 godine sa najsavremenijim mašinama.
Napredak kažete?

Na njegovu objavu slijedili su brojni komentari. Najprije je Edmon Ibrahimi iz Tuzle objasnio Bursaću odnos između dobrovoljnog i rada koji se naplaćuje:

Ibrahimi: Nije to Tito probio, nego opet ljudi. Većina uposlenika, koji rade na Vranduku su rođeni za vrijeme Tita. Kako su onda bili vrijedni, a sada ne? Zašto se nekada htjela država graditi džabe, a sad se ne gradi ni za platu?  Ima jedna stvar, kad radiš volonterski želiš da što prije završiš, a kad naplaćuješ, da ti je da to radiš što duže. Nije sve crno / bijelo.

Zatim je inžinjer sa iskustvom u gradnji i rekonstrukciji tunela iz bh. građevinske kompanije Amel Ikanović dao stručan odgovor Bursaću kojim je ukazao na neznanje kolumniste:

Ikanović: Lakše je novi tunel sagraditi nego sanaciju tunela kroz koji prođe u minuti 50 vozila.

Dragan Bursać je ovim replikama Ibrahimija i Ikanovića naučio lekciju da ne treba veliko nezadovoljstvo naroda, a to su putnici zbog spore rekonstrukcije tunela, pokušavati iskorisiti u ideološke svrhe kao što je glorificiranje bivšeg sistema i njegovih vrijednosti.

DEBLOKADA.COM

 

 

1+