Srđan Mandić Aliju Izetbegovića naziva zatvorenikom, spominje i “zlatne kašike”

Šokantan je biografski zapis objavljen na srbijanskom portalu Danas a kojeg potpisuje Srđan Mandić. Naprosto, neshvatljivo je kako su u slobodne dijelove BiH došle osobe koje pronose antibosanski narativ.

– Anonimusi, ljudi koji su netom izašli iz zatvora, bilo zbog nekih političkih procesa, bilo zbog privrednog kriminala, iznenada su postali gospodari naših života i sudbina, ubjeđujući nas kako smo živjeli u mraku svih tih godina i kako sa njima dolazi svjetlost, zlatne kašike, Švajcarska, napisao je Mandić u tekstu “Ostao sam pomalo prevaren Jugosloven”. Zanimljivo je kako ni Mandić nije uspio sakriti svoju antibošnjačku kob.

Kandidat za načelnika Općine Centar, Srđan Mandić, za Aliju Izetbegovića napomenuo je da je bio zatvorenik. Sve je bitno izbjegao Mandić, pa nije spomenuo da je Izetbegović kao žrtva montiranog procesa završavao u zatvoru. Ni riječi da je za to silovanje prava i pravde kriva njegova Komunistička partija a što je predratni naziv za sadašnji SDP. Kandidat nije spomenuo da je Izetbegović vodio Bosnu i Hercegovinu do njene nezavisnosti, a Bošnjački narod u pravo da živi u svom identitetu. Prećutao je, Mandić, da je Izetbegović prvi predsjednik neovisne BiH, vrhovni komandant oružanih snaga, ali i demokrata čiji ideali su bile političke i ostale slobode za sve građane BiH. Ni traga u Mandićevom tekstu o nevjerovatnoj žrtvi za ravnopravnost, za suživot i BiH kao zemlju komotnu za sve njene ljude. Mandić je sakrio da vojska pod Alijinom komandom nije činila ratne zločine. Zato je maliciozno taj nesretni Mandić spomenuo famozne i izmišljene “zlatne kašike” od kojih je odustao i notorni Darko Brkan.

Poznat je velikosrpski metod kojim su htjeli nametnuti nedovoljnost i ubogost muslimana – Bošnjaka, te pokazati nemogućnost opstanka nezavisne BiH. Radili su to kroz pokušaj degradiranja prvog u tom narodu, tj. nositelja ideje i prakse koja je dovela do samostalne BiH – predsjednika Alija Izetbegovića. Zbog toga ne treba se čuditi što svaka velikosrpska silnica bira upravo tu metu. Primijetno je kako Mandić svu krivicu za prekid njegovog idiličnog života u Sarajevu pronalazi u asocijativnom opisu Alije Izetbegovića. Nije Mandić spomenuo ludog psihijatra, niti bivšeg Titovog generala, Balkanskog kasapina i ostale prave krivce za Mandićevu prekinutu mladost. Mandiću je kriv Izetbegović. Čak i u tekstu na nekoliko mjesta Mandić vješto je izbjegao reći da se u Srebrenici desio genocid. Umjesto toga nazivao je to “paklom”, “patnjom”, “golgotom”. Sve ovo u srbijanskom mediju. Zato, postoji stvarni osnov tvrdnji da je Mandić velikosrpski kadar Naše stranke i Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

No, antibošnjaka ovoj zemlji ne nedostaje. Za ovog, kanadidata Mandića, specifično je što svoje agresorske teze bez stida širi po Sarajevu. On želi čak postati i načelnik Općine Centar. Da apsurd bude toliko nevjerovatan, toliki da pomislimo da je riječ o kakvoj nadrealnoj priči, Srđan Mandić, želi savladati generala Armije Republike Bosne i Hercegovine Nedžada Ajnadžića. A onda apsurd nad apsurdom. Notorni Konaković poziva Bošnjake, vjernike iz džamija da daju podršku ovom velikosrbinu, pa im i prijeti ako to ne učine. Konaković staje uz njega čak i nakon što je upoznat sa sramnim uvredama na račun Alije Izetbegovića koje je potpisao Mandić. Da li zaista ima Bošnjaka koji će glasati za čovjeka koji omalovažava Aliju Izetbegovića? Antibošnjaci hoće.

DEBLOKADA.COM 

Preporučujemo:

2+