SNAŽNA CRNA GORA! Disciplinski postupak protiv učiteljice koja je zadala đacima da crtaju trobojku

Sudeći po reakcijama nadležnih u Srebrenici i Republici srpskoj, neće biti nikakvih sankcija zbog isticanja ultranacionalističkih i fašističkih obilježja, šajkača, kokardi i veličanja četništva, a što su učinili učenici u osnovnoj školi u Srebrenici. Čini se da takvo što, pa ni blaži oblici velikosrpstva, ne mogu nekažnjeno proći u susjednoj Crnoj Gori koja ovih mjeseci uspješno skida okove srbijanske dominacije. Tako je direktorica Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru (Crna Gora) Biljana Vukmanović kazala da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, verziju sličnu zastavi Srbije, prenosi portal RTCG.

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Facebook.

– U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već prijatno i bezbjedno mjesto za sve đake, kazala je Vukmanovićeva za portal RTCG.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da “profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama Crne Gore, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja”.

– Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvoliti da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ “Jugoslavija” kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi”, kazala je direktorica škole.

 

0