SMIJEŠNO ILI TRAGIČNO? Dva fudbalska kluba Vitez iz Viteza rezultat su UZP-a

Nakon vijesti od sredine oktobra da je FK Vitez pobijedio NK Vitez u Vitezu ili da je Vitez iz Viteza pobijedio Vitez iz Viteza u Vitezu, zabilježili smo zanimljivu reakciju koja se širi društvenim mrežama. Zaposlenik Media centra iz Sarajeva objasnio je zašto se ismijavanjem ovog susreta i naziva klubova, ismijavamo i sa rezultatima udruženog zločinačkog poduhvata poražene Herceg-Bosne. Nedžad Abdić je napisao:

Možda je nekome smiješno ili žalosno što je Vitez iz Viteza pobijedio Vitez u Vitezu, pa može obesmišljavati ovu situaciju, ali htio bih reći svima koji se usuđuju kometarisati situaciju o kojoj nemaju pojma.

Za FK Vitez, prije agresije na BiH, igrali su Anto Kovač Žabac i Galib Mujčić.

Ovaj prvi, osuđeni je ratni zločinac i silovatelj, pristalica UZP-a i njihovih zločina i ljudi ovakvog bekgraunda osnovali su NK Vitez s namjerom da zatru sve što je Bošnjačko. Takvi su ubili 116 civila u Ahmićima, držali u okruženju Stari Vitez i ubijali djecu snajperima.

Drugi, s početka ovog teksta, Galib Mujčić sportska je legenda ne samo Viteza već i šire. Po njemu se zove najstariji turnir u fudbalu u BiH, na kojem učestvuju klubovi za koje je igrao.

Galiba je ubio snajperista iz redova onih koji su osnovali NK Vitez.

Stoga, kad se ismijavate s pomenutim naslovom, onda znajte da je FK Vitez sinonim za ljubav i vrhunski sport, a ovaj drugi sinonim za UZP, napisao je Abdić.

 

1+