SDA: Vlada KS imenovala Dupovac koja je osuđena za pronevjeru novca

Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo- šuma predstavlja još jedan skandal Kantonalne vlade premijera Edina Forte, smatraju u Klubu Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo.

U saopćenju su podsjetili da je Dupovac osuđena pred Općinskim sudom, jer je kao vršiteljica dužnosti direktorice i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić, firmi u vlasništvu svog supruga, povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu odobrivši više od 50.000 KM isplata.

– Činjenica da je Fortina vlada imenovala u Upravni odbor osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj ove vlade nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA – stava su u ovoj stranci.

Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014., imenovana je isključivo kao stranački kadar Vlade KS na čijem čelu je premijer Edin Forto koji, dodaju, mora objasniti zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore kantonalnih ustanova.

– O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje Dupovac, smijenili direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje firme i čija je jedina “krivica” bila to što ju je imenovala prethodna Vlada – rečeno je u saopćenju SDA.

 

1+