SDA STARI GRAD: Hadžibajrić uništava Kovače

Općinskog ogranak SDA Stari Grad Sarajevo reagirali su na, kako su naveli, vandaliziranje Kovača. Općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću su poručili da to “neće proći neopaženo”.

– Nije samo problem u tome što je uništena tradicionalna podloga od kocke i što Kovači – gdje se nalazi najveće šehidsko mezarje u BiH – sa ovim Hadžibajrićevim improviziranim asfaltnim flekama izgledaju kao sramotno ruglo u najužem centru Starog Grada. Nije jedini problem ni to što pompezno najavljena rekonstrukcija traje nedopustivo dugo, što građani ovog dijela grada trpe svakodnevne gužve i blokade. To je viđeno više puta u ovoj općini za vrijeme vladavine ovog načelnika i njegovih jataka. Problem je u tome što osioni Hadžibajrić to pokušava predstaviti kao interes građana, a zapravo se radi o brutalnom prodavanju magle i ponižavanju građana iza čega se, očito, krije nečija lična i finansijska korist”, saopćili su iz SDA Stari Grad.

 

Vrijeme je, navode, da se otvoreno kaže kako “načelnik koji se u prsa busa da je najbolji u državi prizna zbog čega je Stari Grad postao predmet ismijavaja i zbog čega je njemu i njegovim suradnicima nemoguća misija jednostavno zamijeniti kocku koja je zaštitni znak Kovača”.

– Nažalost, ovo nije usamljeni slučaj u Općini Stari Grad koja je posljednjih godina Hadžibajrićev poligon za svojevrsni “urbanistički i arhitektonski primitivizam” pri čemu je teritorij cijele Općine žrtva i ruglo, umjesto da bude ponos za Grad i državu”, saopćeno je iz SDA Stari Grad.
0