SAVRŠENI KRUG! Kada deklarirani narkoman Bektaš brani NIP-ovog narkodilera Iljazovića

Početkom decembra 2020. g. na portalu sedmičnika „Stav“ izašao je tekst Mustafe Drnišlića koji se bavi moralnom degradacijom “Fine gradske raje” koja u zadnje vrijeme traži opravdanje za osuđivanog narkodilera Abdulaha Iljazovića. On je ispred Konakovićevog NiP-a ušao u Skupštinu Brčko Distrikta što je izazvalo opravdano zgražanje, ne samo domaće, nego i regionalne javnosti.

Interesantno je, upravo jer dokazuje svu dubinu društvenog licemjerja i moralne degradacije, reakcija koju, braneći narkodilera Iljazovića, ispisuje Elis Bektaš na trebinjskom portalu „Preokret“.

Nekadašnji kapetan Armije BiH Elis Bektaš nakon rata preselio se u Beograd gdje je godinama bio predavač na privatnom srbijanskom obavještajnom fakultetu. „Slobodna Bosna“ je 2009. intervjuirala Bektaša kao ličnost iz rubrike “Crna kronika” s vrlo mutnom i kontroverznom životnom pričom. Ovaj obavještajni instruktor za “bezbednost i diplomatiju” završio je na robiji u Sremskoj Mitrovici nakon što je premlatio stranog diplomatu u Beogradu. Iz zatvora je izašao 2009. godine, a „Slobodnoj Bosni“ se pohvalio da je imao dobar tretman u srpskom zatvoru, štaviše, da je drugovao sa pripadnicima srpske zločinačke jedinice Škorpioni. “Prišao mi je jedan dvometraš, Bosanac, ranjen sedam puta u ratu, koji je odlikovan Ordenom Nemanjića, zagrlio me i rekao ’brate, dok sam ja ovdje niko te ne smije dirnuti’. Tako je i bilo”, prisjećao se Elis Bektaš svojih zatvorskih dana u Srbiji na stranicama „Slobodne Bosne“. Bektaš je, piše „Slobodna Bosna“, priznao da se u Beogradu družio sa ljudima koji se na ovaj, ili onaj način, bili uključeni u različite obavještajno-sigurnosne strukture. Orhan Dragaš, s kojim je Bektaš blisko surađivao i osnovao Akademiju za bezbednost i diplomatiju, po saznanjima „Slobodne Bosne“ početkom 2003. godine našao se na UN-ovoj crnoj listi zbog šverca oružja u Liberiju, čime je prekršio sankcije Savjeta bezbjednosti UN-a. Za šverc oružja osumnjičeno je nekoliko firmi, među kojima su Temeks iz Beograda i direktor Slobodan Tešić, Interjug AS, biznismen Orhan Dragaš i pilot Aviogeneksa Jovan Aleksić.

Sada Bektaš danas piše za lokalni trebinjski medij s jakim prosrpskim ideološkim nabojem kojega vodi propali novinar Vuk Bačanović. Svoje obavještajno znanje, Bektaš ispoljava i na društvenim mrežama pišući šokantne statuse o homoseksualnim vezama Srba i Bošnjaka, promičući incest u krajnje neukusnim pornografskim Facebook pričicama, a primjetno je i njegovo konstantno veličanje raznih opojnih sredstava – bilo da se šmrču, piju, puše ili ubrizgavaju u venu. Upravo zato je komično da Bektaš, kao deklarirani i ponosni narkoman brani narko dilera iz Naroda i pravde. Srpski obavještajni instruktor i osuđivani nasilnik Bektaš, koji je robijao u Sremskoj Mitrovici i hvalio se da su mu Škorpioni bili jarani, sada brani osuđivanog narko dilera. Koliko god je tragična i sramotna priča o Iljazoviću, koji je završio medresu u Mostaru, potom osuđen kao narkodiler, da bi uskoro postao Konakovićev politički povjernik za Brčko, toliko je zanimljiva i poveznica sa Bektašom koji je našao senzibliteta prema takvim osobama pa se osjetio pozvanim da ga brani. Naime, Bektaš je časnu Armiju RBiH zamijenio srpskim obavještajcima, zatim se čeličio u zatvoru sa Škorpionima, da bi potom bio udarno pero opskurnog Vuka Bačanovića.

Deklarirani narkoman brani narko dilera. Srpski obavještajac brani Konakovićevu mladu nadu koji je izjavljivao da je bio pošteni diler jer je kod njega „gram bio gram“. Ko zna kako su Bektaš i Iljazović povezani. Možda je riječ o nekom štokholskom sidromu, a možda je Bektaš ostao nešto dužan narko odijeljenju NiP-a u Brčkom. Možda, možda…

Tekst čitatelja DEBLOKADA.BA