Šampanjac koji ugrožava zdravlje Irme Baralije i slavlje koje je prijetnja svim učesnicima

Društvenim mrežama se širi zanimljiva analiza događanja u vrijeme izbora u Mostaru. Nepoznati autor komentarisao je ponašanje Irme Baralije, posebno poslije izbora kada je sa kolegama iz Bh. bloka u jednom restoranu slavila bronzanu medalju. Deblokada je prebrojala i registrovali smo namanje 31 osobu u prostoriji gdje se slavilo. Tom prilikom, iako gravidna, Baralija je posegla za šampanjcem. Prenosimo navedeni komentar izuzev nekoliko rečenica koje se odnose na privatnosti Irme Baralije. Iako komentar nosi dozu kritike, Deblokada Baraliji želi mnogo zdravlja:

Naravno da sa trudnicama općenito treba biti pažljiv, ali u njenom slučaju se radi o tome da ona sama ne pokazuje ljudski odnos prema svojoj vlastitoj trudnoći, a kamoli prema ostalima. Prvo, u takvom stanju se nije smjela baviti politikom jer bi joj dijete, trudnoća i zdravlje trebali biti na prvom mjestu. Ovo bi trebalo da spada u njene privatne stvari, međutim kada se izađe u javnost i pred kamere ona svoju privatnost nudi svima. Tako da je sada i njena trudnoća postala javna stvar, nažalost (Baralija je u izjavama spominjala svoju trudnoću). Ako je tačno da na onom snimku u poodmakloj trudnoći pije šampanjac ili da je čak i sasvim pijana možda, kakvu ona poruku šalje drugim ženama, pogotovo trudnicama?

Posebna priča su dupli standardi njene stranke i drugova po pitanju famoznih restrikcija. Brukaju se spočitavanjem drugima o javnim okupljanjima, kao zbog zaraze i drugih folova, a oni sami na tom snimku bez maski, razmaka i ostalog, u zatvorenom prostoru sa gomilom drugih raspijasanih kompleksaša i dvoličnjaka.

Ne treba se spuštati na njen nivo što se nas ovdje tiče, ali ona treba skontati da je svoje privatne stvari pretvorila u javne, i samim tim treba unaprijed biti spremna na stres na prozivke, na izazove i na uvrede. Isto bi važilo i da je estradna ličnost na ovaj način, a kamoli u politici. Svoju trudnoću je zloupotrijebila i na glasanju, manipulirajući roditeljskim sentimentima kod televizijske publike, a ovo brukanje sa ispijanjem šampanjca usred restorana i usred vlastite trudnoće, i to pred kamerama, tiče se i svih ostalih trudnica u zemlji, ne samo nje. Da ne spominjem neke njene ranije uvredljive izjave, to je posebna priča.

Saopćenje NS, 5. maj 2020.g.
Post osnivača Naše stranke