ŠALJIĆ PORUČIO! SBiH nije u koaliciji sa Osmorkom, Šestorkom, Petorkom! SDP možda ostane bez ičega!?

Član Stranke za Bosnu i Hercegovinu, i njen zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Jasmin Šaljić, uputio je oštro pismo Vojinu Mijatoviću i z SDP-a BiH. Šaljić šalje jasne poruke u kojima daje do znanja da SBiH i NES imaju bitan izborni rezultat. Šaljićevu objavu prenosimo u cjelosti:

Prijetnje SDP-a putem medija prema Stranki za Bosnu i Hercegovinu i NES-u su neprihvatljive i nemaju nikakvo uporište, nisu realne, jednostavno nemaju snagu. Beznačajne su! Mi imamo ozbiljno članstvo, rukovodstvo i rezultat. Imamo snagu i popularnog predsjednika stranke koji se u više mandata dokazao kao načelnik u najmnogoljudnijoj opstini u Bosni i Hercegovini. Prijetnje imaju svrhu da bi se umirilo članstvo SDP-a jer im je rukovodstvo prokockalo izborni rezultat u domovima naroda PFBiH i PSBiH. U stvarnosti, svoj kapacitet, najveći u koaliciji, dijelili su određenim političkim partijama, što bi naš narod rekao “i kapom i šakom”. Neka objasne članstvu zašto. Kola će se slomiti na političkom subjektu Za nove generacije, ispast će oni krivi za rasipanje delegata SDP-a, a poznato je da imaju samo jednog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Neće SBiH i NES pretrpjet nikakvu štetu, jer mi imamo ozbiljan rezultat i snagu, presudnu za formiranje vlasti na FBiH. Parlamentarni smo na svim nivoima.

Nije nama SDP finansirao kampanju, posudio svoje članstvo, obilazio gradove, sela i dao podršku od svojih birača pa da može da nam prijeti, bilo kako. Ili da nešto zahtijeva od nas. Ili ne daj Bože ucjenjuje. Rezultat je naš, izborni kapacitet je naš. Odluke će biti naše! Nemamo nikome ništa dužni. Vodit ćemo se interesima naroda. Mi imamo svoj izborni kapital i kapacitet zahvaljujući programima koje smo predstavili građanima, naše članstvo i rukovodstvo imalo je hiljade sati provedenih sa građanima širom BiH. Dobili smo podršku i to značajnu i zato vodimo računa o svakoj poziciji.

Stranka za BiH nije u koaliciji sa tzv. „osmorkom“ – „šestorkom“ – „petorkom“ itd. Stranka za BiH i NES imaju partnerski odnos i djeluju kao zajednički blok, bili pozicija ili opozicija u razgovorima vezano za formiranje vlasti. Prije 15 dana zajedno su napustili formiranje vlasti na državnom nivou, jer nije bilo reakcija vezano za imovinu i neustavni 9. januar! To je bilo najavljeno i javno, portali i mediji su o tome pisali i govorili.

Da se vratim na prijetnje od strane SDP-a upućene strankama SBiH i NES. Od toga nema ništa, prijetnje su lažne jer poznato je da se “iz prazne ne puca”, ono što se može dogoditi je da upravo stranka SDP ostane bez ičega. Dobro ste pročitali, bez ičega! I ako se bude grubo igralo, kako kaže Vojin, najvjerovatnije završit će u dva kantona na ivici za formiranje većine. Stranka za BiH i NES imaju snažan partnerski blok i snažan i značajan kapacitet, kako u domovima naroda, tako i u predstavničkim domovima PFBiH i PSBiH. Naravno, tu su i kantonalne skupštine.

Savjetujem političkim partijama, koje nam prijete putem medija, da nam se obraćaju sa poštovanjem jer imamo samostalni izborni legimitet. U protivnom, kako reče Vojin, ako budemo igrali grubo, možete ostati privremeno na dva kantona, ali na Federaciji i bez zakonodavne i bez izvršne vlasti!, poručio je Šaljić.