Rovčanin primio Ličinu, osvajača medalja na svjetskim igrama u Kini

Dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Edin Rovčanin, u prisustvu načelnika Općine Nedžada Koldže, primio je u posjetu osvajača bronzane medalje u džudou i srebra u brazilskoj džiu-džici na svjetskim igrama policajaca i vatrogasaca u Kini Anesa Ličinu.

Rovčanin je naglasio da je Općina Novo Sarajevo uvijek spremna pomoći bh. sportistima, te da će krajem godine organizirati prijem za sportske klubove i udruge s ciljem dobivanja preciznije slike o problemima s kojima se sportisti susreću, a sve s krajnjim ciljem iznalaženja smjernica koje će biti temelj za strategiju o sportu.

– Činjenica da je Anes osvojio dvije medalje na svjetskim igrama u kojima je učestvovalo više od 10.000 sportista iz 79 zemalja pokazatelj je da moramo nastaviti pružati kontinuiranu podršku sportu i sportskim udrugama u Općini Novo Sarajevo, ali i BiH u cijelini – istakao je Rovčanin.

Anes Ličina je koristio ovu priliku da se zahvali svim onima koji su mu pomogli da postigne ovako sjajan rezultat, te izrazio nadu da podrška Općine Novo Sarajevo neće ni ubuduće izostati.