“Robijaši” usred Banjaluke glasno podsjetili na neoborivu istinu: OVO JE BOSNA!

U posljednjoj utakmici 7. kola nogometne Premijer lige BiH susreli su se Borac i Čelik. Pobjedu je odnio domaćin, bilo je 3:1 u Banjaluci 1. septembra 2019.

Ipak, navijači tima iz Zenice na svoj način su pobijedili. “Robijaši” su skandiranjem “ovo je Bosna” podsjetili gdje se nalazi šeher Banjaluka. Nisu se bojali naglas reći ovu činjenicu ni u gradu koji je poznat po netrpeljivosti prema Bošnjacima i ostalima koji vole BiH. Banjaluka je to pokazala, ne samo u ratu, kada su ubijali i progonili Bošnjake te porušili sve džamije, među kojima i Ferhadiju, već su to nastavili u miru. Upravo na polaganju kamena-temeljca za obnovu Ferhadije 2001. ubili su Murata Badića, zapalili autobuse, kamenovali prisutne, oskrnavili džamijski prostor ubacivanjem svinje. Osim toga, u poslijeratnoj Banjaluci promijenili su nazive nekih naselja i posrbili i pravoslavizirali ih. Ne treba govoriti da je ovaj grad prijestolnica negiranja BiH i afirmacije entiteta RS u državu.

Zbog ovoga, skandiranje i ponavljanje činjenice “ovo je Bosna” u  Banjaluci i RS-u, poraz je koji boli one koji su angažovali tenkove i armade da tako ne bude.

DEBLOKADA.COM

Robijaši sinoć u Banja LuciFK Borac Banja Luka 3:1 NK Čelik Zenica, 01.09.2019

Posted by Navijačka scena BiH on Monday, September 2, 2019