Rijaset IZ BiH i BBI banka dijele hiljadu ramazanskih paketa širom BiH

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavio je i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.

Radi se o pomoći koja će biti podijeljena građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi gotovo 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode.

– BBI banka nastavlja sa svojom ramazanskom tradicijom i sada, već šesti put zaredom, unosi ramazanskim paketima radost u porodice. Ove godine, zbog pandemije i nove dimenzije izazova s kojim se suočava cjelokupno društvo, paketi će biti dijeljeni na cijelom području BiH, a ne samo u povratničkim mjestima kako je to bila praksa prethodnih godina – izjavio je direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Muamer Salkić.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović podsjetio je da je ovo šesta godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

– U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH – rekao je ef. Malanović.

Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

Malanović je podsjetio kako je Rijaset tokom ranijih akcija povratnicima podijelio 4.500 paketa pomoći, saopćila je BBI banka.

0