Radojičić i Kavazović: Islamska zajednica i Banja Luka nemaju spornih pitanja

Islamska zajednica i Grad Banjaluka nemaju otvorenih problema i spornih pitanja, konstatovali su danas u Banjaluci gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein efendija Kavazović, javlja Anadolu Agency (AA).

Kavazović izrazio zadovoljstvo zbog posjete Banjaluci, Islamskoj zajenici u tom gradu, odnosno muftiji i muftijstvu, te medresi u Banjaluci, a sa Radojičićem je razgovarao o pitanjima važnim za Islamsku zajednicu.

“Složili smo se da su odnosi u Banjaluci, kada je u pitanju Grad i Islamska zajednica, vrlo dobri, u uzlaznoj putanji. Mi smo obnovili skoro sve džamije u ovom gradu, ostala je još Arnaudija, pokrenuta je medresa, nemamo teških i spornih pitanja i po pitanju imovine i nadamo se da će tako i ostati”, rekao je Kavazović.

Igor Radojičić je istakao da je važno da narod normalno živi pod brojem jedan, kao i da sve tri vjerske zajednice imaju normalne uslove za razvoj i rad.

“Svi vjerski objekti su obnovljeni, zadnja je ostala Arnaudija koja je u procesu rekonstrukcije. Gradske vlasti su i pokrenule, a evo zajedno sa Republikom Turskom i Muftijstvom banjalučkim tu smo u postupku obnove sahat kule, koja je ovdje bila praktično kompleks sa Ferhat-pašinom džamijom. Nadam se da ćemo u taj posao ući vrlo vrzo jer to je dio istorijskog blaga grada Banjaluke. Razgovaramo i o nekim drugim objektima koji predstavljaju tradicionalnu arhitekturu na ovim našim prostorima da vidimo kako možemo zajednički da ih obnovimo”, kazao je Radojičić.