Prizor koji dokazuje da je RS entitet siromašnih!

Nevjerovatna vijest dolazi iz Republike srpske. Četiri kombija napunjena sa 1.140.000 koverata za nagradnu igru “10 računa izbroji i stan osvoji”, pod policijskim pratnjom, dovezena su u TV studio RTRS, javljaju mediji iz Banjaluke. Rade Šegrt, član Radne grupe u organizaciji nagradne igre, potvrdio je da je ovo do sad najveća nagradna igra organizovana u Republici srpskoj sa najvećim odazivom igrača, a prema nekim informacijama to je ujedno najveća nagradna igra koja je u čitavoj BiH do sada. Najznačajniji dobici u nagradnom fondu su bila četiri stana površine od 53 do 67 kvadratnih metara u Banjaluci, ukupne vrijednosti više od pola miliona maraka. U bubnju je bilo 40 robnih vaučera od po 500 maraka, četiri vaučera od po dvije hiljade i isto toliko vaučera od po hiljadu maraka.

Iako u propozicijama nagradne igre stoji da su u njoj mogli učestvovati svi građani BiH, sigurno su dominantno, pa skoro i isključivo bili žitelji manjeg bh. entiteta, a što je potvrdio i Šegrt. Tome u prilog ide i to što o igri nije bilo ni spomena u medijima koji su usmjereni prema građanima u Federaciji. Uvažavajući i pretpostavku da je bilo igrača koji su punili dvije ili više koverata, kako bi multiplicirali svoju sreću, to što je u nagradnoj igri bilo čak milion i 140 hiljada koverata, nesporno pokazuje da je blizu milion pojedinaca željelo doći do stana u Banjaluci.

Brdo koverata u televizijskom studiju pokazuje koliko se u ovom entitetu loše živi. Svi pošiljaoci kao da su svjesni da im samo lutrija može pomoći da dođu do stana koji je, iako veliki izdatak, ipak samo jedna od egzistencijalnih stvari. Teško da bilo kakva statistička kombinatorika aktuelnih vasti RS-a može sakriti ono što govori bazen koverata. Za potpuniju sliku navale u RS na nagrade, mogu se uzeti primjeri iz Federacije gdje za mnogo veće iznose nije bilo ni približno toliko interesovanja.

No, siromaštvo u RS-u nije povezano sa odnosom stanovnika prema ovom entitetu. Većini je manje bitno što imaju plate od 500 KM, što mnogi i ne rade. Iako odavno najsiromašniji u Evropi, oni nikada neće ništa ružno reći za RS pa čak i za one koji su ih doveli do dna. Bez obzira na ekonomski sunovrat i svakodnevno milionsko zaduživanje, žiteljima RS-a je odlučujuće ko najagresivnije zastupa i radi na ideji da je ovaj entitet srpska država.

DEBLOKADA.COM 

 

 

2+