Premijer Novalić u Ankari razgovara s firmama zainteresanim za ulaganja u BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske, gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Republike Turske Mustafom Sekerom, saopćio je Ured Federalne vlade za odnose s javnošću.

Prilikom ovog susreta koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.

Također je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.

Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti realizirana u narednom mjesecu.

U poslijepodnevnim satima, premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting d.o.o. koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.

Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH. Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloj koja je također zainteresirana za ulaganje u BiH.

0