Možemo uraditi zamišljeno

DEBLOKADA

PREKO TABUTA DO FOTELJE! Bećirović u političke svrhe upregao i Muriza Memića

Na predstavljanju kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića okupio se veliki broj članova 11 stranaka koje mu daju podršku u toj utrci. Treba znati da su neki članovi tih stranaka duboko kompromitovani, poput Mirsada Kukića, bivšeg predsjednika PDA koji je na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Ta scena kada Kukić aplaudira Bećiroviću, a ovaj ga s osmijehom gleda, jedna je od najupečatljivijih sa ovog događaja u Sarajevu.

Možda je morbidnije od ove scena gdje vidimo da je Muriz Memić došao na ovaj skup. Nalazi se u prvom redu, peti sa Bećirovićeve lijeve strane. Po društvenim mrežama dijele se starije fotografije gdje je Memić na skupovima Naroda i pravde kada se ova stranka borila za vlast u Kantonu Sarajevo. Sada Memića poput mečke upotrebljavaju za drugi nivo vlasti, a on tu ulogu svojevoljno igra. Sada je Bećirović zadužio Memića. Iako misli da će zaraditi na tome političke poene, vremenom će obojica biti rashodovani u političkom i moralnom smislu. Treba prihvatiti i da Memić ima pravo političkog izbora, ali nije prihvatljivo da on sve to radi iskorištavanjem saobraćajne nesreće svog sina Dženana.

Sjetimo se da je osnivačica NiP-a Senada Bosno u svojoj ispovijesti priznala da su 2018. godine “Ilidžanci iz taktičkih razloga na listu za KS postavili Arijanu Memić”. Ovakve morbidarije, gdje otac i sestra poginulog Memića iskorištavaju njegovu nesreću za vlastitu političku karijeru i beneficije koje s tim dolaze, nešto je neviđeno u Evropi. A onda na to treba dodati i lešinarenje većih političkih igrača koji sve to koriste za neke svoje cilje, političke naravno.

DEBLOKADA.COM

Muriz pojačao političku kampanju za 2022, ima iste teze i stranačke mete kao NiP