Poslanik Vreto podržao inicijativu Memorijalnog centra Srebrenica

Poslanik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Elvis Vreto uputio je zahtjev Memorijalnom centru Srebrenica za instrukcije o načinu uplate donacija, na taj način podržavajući inicijativu “Poslanici/e za Memorijalni centar Srebrenica”.

Vreto je pozvao i druge poslanike da naprave iskorak i podrže nove aktivnosti Memorijalnog centra, napominjući da posebnu važnost u toj inicijativi što nije etnički ni politički obojena, a fokusira se na realizaciju programa podrške uključivanja mladih u izučavanje genocida i ratnih zločina.

– Kroz društveni i politički angažman nastojao sam raditi na procesu suočavanju sa prošlošću, borbi protiv negiranja genocida i zaštiti prava povratnika. Drago mi je što je Memorijalni centar Srebrenica otvorio vrata i odlučio posvetiti pažnju saradnji s poslanicima iz cijele BiH – kazao je Vreto.

Istaknuo je da ukoliko svako izdvoji 100 KM od naknade za rad svaki mjesec bit će moguće osigurati stipendije, te podržati važne aktivnosti na podizanju svijesti i borbi protiv negiranja genocida.

Takav ‘klub poslanika’, ocijenio je Vreto, mogao bi kasnije biti važan alat na domaćem i međunarodnom nivou, kojim se borimo protiv negiranja i minimiziranja genocida, saopćeno je iz Skupštine KS.

 

0