PORUKA BOŠNJACIMA U DIJASPORI! Ljubi vas deda Ratko, neka se niste registrovali

Kada je Ratko Mladić ušao u Srebrenicu, prvo što je uradio je protjerivanje Bošnjaka. Jedan njihov dio su pripadnici VRS i MUP-a RS, do kojih su se domogli, likvidirali. Ovo je krajnji cilj velikosrpskog djelovanja, čist životni prostor, bez nesrba.

Ali, dolazak mira i uspostavljanje kakve-takve demokratije, ponudio je preživjelim Bošnjacima mogućnost da se osvete Mladiću i njegovim hordama. Otvorila se mogućnost za Bošnjake ‘pokvare’ Mladićevu i Karadžićevu ideju. Ta osveta ogledala se u dvije mogućnosti. Jedna je da se vrate u Srebrenicu. Druga je da, iako nisu u tom gradu, glasaju za političke predstavnike koji neće dozvoliti da Srebrenica bude ekskluzivno srpski grad. Tako je i sa svim ostalim mjestima u Republici srpskoj.

Ipak, ko bi rekao da u godinama nakon što su Mladićevi šakali ubijali i protjerivali Bošnjake, potomci žrtava i ostali preživjeli, sada pomažu taj velikosrpski projekat. To se ogleda u neiskorištavanju mogućnosti da se registruju i ostvare mogućnost da glasaju na izborima u mjestima odakle su puškom otjerani. Takva su skora sva mjesta u RS bila za Bošnjake.

Trebamo se izvinuti našim čitateljima i reći da Mladić ovo nije rekao, nije se zahvalio Bošnjacima što se nisu registrovali za izbore. Ali smo uvjereni da im je prećutno zahvalan jer su pristali da Srebrenica bude srpski grad. Tako je i za sva mjesta u RS-u odakle su Bošnjaci morali otići.

Uvjereni smo da su velikosrpski stratezi, zločinci i političari prezadovoljni ovakvim odnosom Bošnjaka prema pravu da glasaju na izborima 2020. Napominjemo da registracija traži ne više od 20 minuta. Mada je za nju ostalo malo, do kraja dana utorka, 1. septembra 2020. godine (po vremenu u BiH), ipak naši ljudi u iseljeništvu imaju vremena da potvrde da su dostojanstveni i nesalomivi. Ova registracija je preduslov da dobijete glasački listić preko emaila i da glasate početkom oktobra.

To što Bošnjaci podsjećaju na Povelju Kulina bana, što slikaju bajramske baklave ili lajkovima podržavaju borbu nane Fate Orlović, iluzija je da nešto čine za domovinu, za sunarodnjake, za pravdu i za sebe. Upravljanje i sudjelovanje u procesima, to je ono što treba Bošnjacima kako ne bi bili eliminisani i poniženi. To se radi, u mirnodopskim okolnostima, posjetom web stranice Centralne izborne komisije BiH. Samo preuzimanjem odgovarajućeg obrasca i, uz još eventualno neki dokument, slanje na email prijavapp@izbori.ba istinski je patriotizam, borba, pamet i dostojanstvo. Moramo ponoviti potencijalnim Mladićevim pomagačima u dijaspori koji sebe nazivaju Bošnjacima, da ova procedura ne traži više od 20 minuta posvećenosti. To je deseti dio vašeg dnevnog surfanja po internetu. To je kraće od jedne prosječne kafe sa društvom. Za taj sudbonosni posao da pomognete Srebrenici, Prijedoru, Bratunacu, Sokocu, Foči, Trebinju, Višegradu… treba nam 20 minuta, ali do kraja dana utorka, 1. septembra. Ako to ne učinimo do ovog roka, možemo s pravom reći da smo Mladićevi saradnici. Posjetite ovaj LINK ZA REGISTRACIJU.

 

6+