Pola miliona pregleda Novalićevih obraćanja je opasnost za njegove političke protivnike

Borba političara za medijski prostor je poznata stvar. Moderne tehnologije su dale mogućnost da neki na taj način komuniciraju sa građanstvom. Korištenje Facebooka je relativno poznata alatka.

Ipak, način na koji je premijer Federacije BiH Fadil Novalić iskoristio ovu mogućnost dala je naprosječno dobre rezultate za njega. Odgovori koje Novalić nudi na prethodno postavljena pitanja privlače veliki broj gledatelja. Novalićevi odgovori su detaljni, temeljiti i konkretni što je neophodno publici, čak i onoj koja je ga ne podržava.

Prvo živo obraćanje putem Facebook video prenosa pogledalo je blizu pola miliona ljudi. Ovo je ogroman utjecaj na javnost. Možda je tajna privlačnost ovih premijerovih obraćanja jer u njima daje potpuno novi ugao gledanja na određene teme. Tim odgovorima i objašnjenjima direktno razbija neke u javnosti uvriježene stavove. Tačnije, Novalić efektno pokazuje kako su po određenim pitanjima građani krivo informisani i da su nosioci javnosti stvorili pogrešnu sliku o njegovom i radu Vlade FBiH.

Tim koji je osmislio ovaj način komuniciranja sa javnošću postigao je željeni efekat, čak i iznad očekivanja. Stotine hiljada ljudi su sada u prilici vidjeti drugu stranu, suprotnu onoj koja je do sada bila dominantna u javnosti. Sudeći po dosadašnjim obraćanjima, ta publika će biti naklonjena Novaliću.

DEBLOKADA.COM