Pogledajte dvokorak i maestralno zakucavanje Emira Suljagića kojim je uništio intelektualce, NGO i FGR

Znate li za one umjetnike koji prave skulpture na vrhu grafitne olovke? Nešto slično, i još zahtjevnije, učinio je direktor Memorijalnog centra “Srebrenica-Potočari” Emir Suljagić. Uspio je u jednoj Twiteer objavi sabiti društveno-političku postavku u BiH.

– Kad prvi put osjete da mogu, bagerima će ući u mezarje. Za to vrijeme će profesori sa FPN pisati o strahu Srba i Hrvata od “matematičke većine” i “deradikalizirati muslimane”, NGO aktivisti prositi za još jedan projekt od SIDA-e, a FGR pratiti ko je “parking-papak” za taj dan, napisao je Suljagić komentarišući vijest i video na kojem pravoslavni vjernici iz Bratunca i Srebrenice obilježavaju Badnje veče i pronose Badnjak pored mezarja Potočari u Srebrenici.

Suljagić je reagirao i institucionalno pa je Memorijalni centar poslao saopćenje u kojem su pozvali načelnika Opštine Srebrenica i čitavu lokalnu zajednicu da smognu snage i promijene svoj odnos te konačno osude govor mržnje i zatraže od lokalne policije da preduzme potrebne mjere na privođenju i kažnjavanju odgovornih.

– Konačno, tražit ćemo od Tužilaštva BiH da reaguje te istraži posredne i neposredne veze između donosilaca odluka u institucijama i finansiranja aktivnosti udruženja i neformalnih grupa koje organizuju “kolone mržnje” u Srebrenici. Lokalna zajednica mora preuzeti dio odgovornosti za “baštinjenje slavljenja zločina genocida” – saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

DEBLOKADA.COM

 

0