Podžić: Radi se na knjiženju na BiH banjalučke kasarne ‘Kozara’ i aerodroma

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić potvrdio je danas da se radi na knjiženju na Bosnu i Hercegovinu banjalučke Kasarne “Kozara“ i aerodroma “Mahovljani“ u Laktašima, koji su proglašeni za perspektivne lokacije Oružanih snaga BiH.

-Još nisu uknjiženi na BiH kako je planirano i u toku su određene pravne procedure – rekao je Podžić novinarima u Banjoj Luci i dodao da u vezi s nekim lokacijama postoje politički, a s drugim tehnički problemi.

Potvrdio je da nema rokova za taj posao.

-U Programu reformi, koji je upućen u Brisel, navedeno je da je to jedna od kontinuiranih aktivnosti, što stoji i u planu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH – rekao je Podžić.

Navodi i da je dosta toga urađeno po pitanju realizacije tog programa, ali je zadnjih mjeseci reforme usporila pandemija koronavirusa.

-Imamo 63 aktivnosti i tim Ministarstva odbrane, predvođen Mijom Krešićem, zamjenikom ministra odbrane ovih dana aktivno radi. Za sedam dana bit će podnesen izvještaj o urađenom i kako ubrzati određene aktivnosti – rekao je Podžić i dodao da se određene stvari dogovaraju i s NATO štabom, koji opet do jeseni ima “zamrznute“ aktivnosti.

0