PECIKOZA! Konaković se skriva iza suknje Danijele Kristić

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Fahrudin Pecikoza (SBB) na početku 7. hitne sjednice ovog parlamenta, prozvao je bivšeg predsjedavajućeg Elmedina Konakovića. Pecikoza je konstatovao da je Konaković pobjegao i sakrio se iz suknje svoje kolegice (Danijele Kristić) i ponaša se kao velika kukavica.

Ova, kao i prethodna hitna sjednice, održane istog dana, specifične su jer rad zastupnika ne prate nadležne službe koje trebaju obezbijediti administrativnu i tehničku podršku. Tako zastupnicima nije omogućeno da odluke potvrde skupštinskim pečatom. I za ovo je Pecikoza optužio bivšeg predsjedavajućeg tvrdeći da je on na to podsrekivao radnike službi.

– Mi trebamo da podnesemo krivičnu prijavu protiv Konakovića zbog toga. Uvlači čestite ljude i pošetenje ljude koji ne znaju šta se dešava. Trebao je ovdje ostati da objasni zašto ne treba da ga smijenimo. Nije trebao ni manipulisati zaposlenicima i službama.

Novi član SBB-a se osvrnuo i na nedolazak premijera Edina Forte.

– Ovdje se de facto pokazalo da je Konaković i premijer i predsjednik Skupštine. Forto, koji je trebao biti ovdje i odgovarati skupštinskoj većini, pokazalo se da je samo marioneta.

– Ne mogu da dozovolim da je jedina moralna vertikala u ovom gradu, u ovom kantonu, u ovoj državi Elmedin Konaković. Ne mogu da dozvolim da ljudi pričaju da je onaj ko je protiv Konakovića, da je izdajnik ovog naroda. Te matrice su dovele do velikih podjela u društvu koje nam ne trebaju, rekao je poslanik SBB-a.

 

0