Opozicija na skupu u Banjoj Luci protiv ‘lažnih dokumenata i fizičkog nasilja’

Opozicija u RS-u večeras je na skupu u Banjoj Luci zatražila da se utvrdi ko je, kako su ustvrdili, proslijedio u Narodnu skupštinu „lažni“ Program reformi, kao i smjenu ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača.

-Lažni dokument i fizičko nasilje je unišavanje Narodne skupštine i institucija RS i to im nećemo dozvoliti -rekla je poslanica PDP-a Jelena Trivić i dodala da je izdaja naroda RS to što je u Narodnu skupštinu RS, 23. decembra, “dostavljen lažni dokument, a ne Program reformi”.

Za sve je okrivila člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

-Ali šta da očekujete od čovjeka koji godinama laže svoj narod, on je poslao taj dokument, bez popisa, bez ovjere – ustvrdila je Trivić u obraćanju okupljenim na skupu opozicije večeras u banjalučkom Parku “Mladen Stojanović”.

Istakla je da ih čeka velika borba kako bi se promijenila vlast u RS-u, ali da neće odustati.

Njen stranački kolega Draško Stanivuković je rekao da će se mirno i dostojanstveno boriti te da je ovo njihovo četvrto okupljanje u parku.

Tvrdi da je Dodik uzurpirao policiju i sve drugo u RS… Podsjetio je šta se sve dešavalo u proteklih godinu dana, od slučaja „Dragičević“, ubistva Slaviše Krunića… te naveo da je neophodno mijenjati stanje, ako se ne želi takva i naredna godina.

Kazao je i da je dobio tužbu porodice Dodik, koga je optužio da je „izdajnik“ te da „više neće moći da nas vodi“.

-Meni je srce veliko kao RS kada vidim mlade i hrabre ljude koji dolaze iz naroda. Zahvalan sam svima koji su, zahvaljujući vama, spremni da idu u borbu za normalnu RS. Vi ste došli svojom voljom, niste natjerani – rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Okupljenim građanima na skupu, koji su organizovali opozicionari u Narodnoj skupštini RS, Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS) protiv “Programa reformi” i zbog incidenta na posebnoj sjednici parlamenta RS, 23. decembra, kada je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač nasrnuo na poslanika PDP-a Drašaka Stanivukovića, obratili su poslanici SDS-a i PDP-a u Narodnoj skupštini RS te bivši borac iz Nevesinja.

Nedaleko od ovog skupa okupili su se bili i predstavnici veterana, na skupu „Za RS“, kojem prisustvuju Dodik i drugi zvaničnici RS-a, vladajuće većine.

Iz policije su naveli da je zahtjev za održavanje tog skupa podnijelo Udruženje „Čast otadžbine“ iz Srbije.

Policija je u velikom broju osiguravala ove događaje.

 

0