NEGATIVNI KOMENTARI! Narod Isoviću nije oprostio islamofobiju, vulgarnosti i loš humor u seriji LZN

Bh. scenarist Feđa Isović dao je intervju za portal Klix.ba. S obzirom da već mnogo godina bh. javnosti zamjera Isoviću na brojnim ispadima u kojima su ismijani islam, muslimani i kultura Bošnjaka u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, ovaj njegov medijski istup preplavljen je kritikama koje nalazimo u komantarima. Posljednji gaf, u kome je ismijao islamski propis pokrivanja žena, ali i u ružan kontekst stavio Kur'an i molitvu (klanjanje), posebno je ostavio utisak u javnosti. Donosimo letimičan pregled komentara na intervju u kojem Isoviću nije postavljeno pitanje o kritikama zbog ispada, već je govorio, iako je samo scenarista, o bh. zdravstvenom sistemu.

Evo dijela reakcija na intervju “Feđa Isović: Pišem nove epizode LZN-a, pomalo sviram i nedostaje mi kafana”.

Nemoj Boga ti. Idi u park, šaha igraj. Bolje i to nego onaj šund prostakluka, vulgarnosti i starih, otrcanih i jeftinih kafanskih gegova. Uvijek sam se čudio kako neka velika glumačka imena pristanu da glume u tom primitivnom smeću od tvoje serije!?! Ali valjda i oni, hudi, moraju nekako koru hljeba zaraditi, komentirao je Mirza Kadić iz Sarajeva a njegov komenatar je imao brojniju podršku nego Isovićev intervju. 

On se i dalje namjerava zezati i ismijavati islam? Postoje granice, stani malo. Ono sto radiš već odavno nema veze sa umjetnošću, nego je to kič, šund, nemoral, prostakluk i šta sve ne, napisala je Mirnesa Durgutović iz TK.

Odavno ne gledam. Dobro počelo, ali se pretvorilo u šund i nemoral, komentirala je Elvira Lila iz Sarajeva.

Svaka tebi čast na seriji LZN, nasmijali ste sve generacije, jedan je od rijetkih pozitivnih komentara. Ostavio ga je Nihad Paloš.

Toliko loše pišeš da si srozao autoritet nekoliko izvrsnih umjetnika. Humor ti je toliko prost da je starijim od sedam godina  i mlađim od sedamdeset sedam dosadan i providan, glup, vulgaran, nevaspitan i primitivno prostački, dio je ocjene Safeta Demića iz Bijelog Polja na rad bh. scenariste.

Nemoj ih više pisati, živ bio. Evo odmah pet milja, samo nemoj, stav je Sanela Grahe iz Sarajeva.

Nadam se da će ubrzo dobiti tužbu zbog vrijeđanja religije u svom tzv. humoru i seriji, komentirao je Rijad Begović.

Očigledno je da javnost nije oprostila uvrede, vulgarnosti i loš humor u seriji “Lud, zbunjen, normalan”. Zbog toga je većina komentara, koje smo našli na Facobook objavi intervjua, negativno određena prema seriji i Isoviću. Slično je i sa komentarima na samoj objavi portala Klix.

DEBLOKADA.COM

 

Povezano:

 

0