Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Nakon vrijeđanja Alije, reisa, trudnica, na red došli i RVI

Predsjednik Saveza Ratnih vojnih invalida F BiH Esad Delić uputio je oštru osudu morbidnog nastupa TV voditelja Senada Hadžifejzovića radi ismijavanja premijera Federacije FBiH Fadila Novalića koji je prstom lijeve ruke pokazivao simbol islamskog znaka Jednote (tevhida). Naime, Novalić je ratni vojni invalid a prste desne ruke izgubio je kao borac Armije R BiH. Podsjećamo, sedmicu prije ovoga Hadžifejzović je u ružnom kontekstu spominjao trudnuću advokatice iz predmeta Respiratori. Prije toga je poručivao da su Alija Izetbegović i njegovi saradnici ti koji su dijelili BiH. Još davno je ovaj bivši novinar, sada Bećirovićev agitator, pokušavao prikupljati zekat pri čemu je vrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu. Reakciju Saveza RVI F BiH pročitajte u nastavku:

“Zgroženi smo odsustvom ljudskosti i takta koje je Senad Hadžifejzović na kanalu Face TV pokazao sinoć ismijavanjem invaliditeta veterana Armije Republike Bosne i Hercegovine i ratnog vojnog invalida Premijera Fadila Novalića.

Pravo gospodina Hadžifejzovića na političko opredijeljenje nije temelj za ismijavanje i vrijeđanje pripadnika populacije koja je dala zdravlje za odbranu Bosne i Hercegovine. Pozivamo Face TV da uputi izvinjenje svim ratnim vojnim invalidima koji su uvrijeđeni Senadovim gestom, a posebno Premijeru Novaliću.

Predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić”