NAKON KRITIKA DEBLOKADE! Harun Šišić se izvinuo borcu i RVI Elviru Puriću

Nakon što smo objavili tekst u kojem smo naveli primjere vrijeđanja i ismijavanja vijećnika u Gradskom vijeću Zenice Elvira Purića, bilježimo i izvinjenje zbog ružnih riječi upućenih ovom borcu i ratnom vojnom invalidu.

Harun Šišić, također iz Zenice, imao je neumjesan komentar kojeg smo u jednoj od prethodnih objava istakli kao primjer nepoštivanja osobe koje je zbog invaliditeta u kolicima. Već sutradan Šišić je shvatio svoju grešku i izvinuo se Puriću.

Pored javnog izvinjenja, imao sam ljudsku potrebu da sretnem ovog čovjeka da mu javno kažem moje mišljenje a još jednom izvinjenje zbog velikog nesporazuma i izdvojenog mog teksta koji nije upućen njemu i hvala mu na tome, objavio je Šišić na svom Facebook profilu uz fotografiju sa Purićem.

Deblokada izražava zadovoljstvo ovim činom, vjerujući da smo oštrom kritikom prema Šišiću probudili njegovu savjest. Sve je rezultiralo riječima pokajanja i srdačnim susretom i razgovorom dvojice Zeničana.

Zbog ovog ljudskog čina, Deblokada je izbrisala prethodnu objavu u kojoj su negativni komentar i fotografija Šišića. Nadamo se da će njegov potez biti povod i drugima koji su vrijeđali Purića da se izvinu ovom heroju odbrane BiH.

Bravo Zeničani! Živjela Zenica!

DEBLOKADA.COM

 

0