Mnogi okupatori Sarajeva su se predstavljali kao osloboditelji

Nije dovoljno reći da su građani Sarajeva, ali i mnogi koji vole ovaj grad, šokirani izjavom načelnika Općine Centar Srđana mandića. „Sarajevo je ponovo slobodan grad“, napisao je Mandić nakon izbora gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić. Mnogo je osuda ove izjave koja je implicirala da je Sarajevo okupirano, ali izdajemo status Harise Zahiragića, člana Predsjedništva SDA i zastupnika ove stranke u Skupštini Kantona Sarajevo:

Podržiš Bogićevića, na odustajanju i naglasi da je odustao od onih koji su predložili, njima svi krivi osim njih samih. Imaš u rukama sve vrijeme „kvorum“ u Gradskom vijeću – kojim godinama možeš blokirati izbor Gradonačelnika, niti jednom ne blokirajući Konstituirajuću sjednicu … Istaknu mladu kandidatkinju, ti ne samo da joj ne ističu protukandidati koji bi imali dobre šanse (kako su oni tvrdili u svako doba da ćeš uraditi), nego je i podržiš.

Umjesto toga, zahvaljujem epitetu okupatora u cijelom gradu kojeg sam odbranio od okupatora, koji je, eto, sada oslobođen. Kakva hipokrizija, pa ću je reći i kakva šizofrenija.

Čestitam svoje kolegiće i prijatelji sa fakulteta Benjamini Karić rođ. Londrc, siguran sam da će ona kao mlada i obrazovana dama imati uspješan mandat. Vjerujem da neće prihvatiti krute, opasne i šovinističke nativne politike koje su kandidovane, te će biti Gradonačelnica svih građana.

Ne mogu a ne čestitam uspješan mandat gradonačelnika Abdulaha Skakea. Iako je imao mnogo osporavanja od ovih zlonamjernih „osloboditelja“, svojim radom i rezultatima istog demantovao je sve njih, vratio se Gradu Sarajevu kojemu pripada i postavio visoko ljekovito radne etike svim funkcionerima na izvršnim funkcijama u Sarajevu.

I da, kada su razni „osloboditelji“ u pitanju, poručujem im da prestanem potcjenjivati ​​ovaj grad i njegove građane, koji su uvijek dobronamjerni, pa u vezi sa tim nekada i naivni, ali nikada nikome u konačnici nisu dozvoljeni da ih ponižava, to su na svojoj koži osjetljivi su mnogi okupatori koji su osloboditelji predstavljeni, napisao je Zahiragić.

DEBLOKADA.COM