Margit Tomik Levy nije dama, nego narikača koja priziva zlo djeci

Jasmin Mulahusić je odgovorio nekadašnjoj prvoj pjevačici sarajevske opere Margit Tomik Levy nakon što je ona komentirala svadbu kćerke Bakira Izetbegovića te pri tome iznijela niz kritika skupu, ne libeći se kleti i prizivati nesreću nekima od prisutnih. Mulahusićev odgovor je sinteza analitičko-narodnog stava. Ovaj simpatizer SDA je trenutno na meti mnogih kritika, čak i otvorenih pritisaka. Ovo je posve neobična pojava jer do sada nije zabilježeno da se protiv jedne osobe, koji ne obnaša nijednu političku ili bilo koju društvenu dužnost, usmjerilo toliko medija i pojedinaca. Mulahusićev odgovor na kritiku Tomik Levy prenosimo u cjelosti.

Niste vi nikakva dama i primadona, osobo Margit Tomik Levy. Čitajući Vaše obraćanje koje su prenijeli mediji koji sataniziraju komandante i heroje Armije RBiH, jasno je da ste ovaj epitet primadone dobili nezasluženo, više po automatizmu. Neki misle da ste dama i primadona samo zato što se bavite operskim pjevanjem.

Odabrali ste fotografiju dvoje Izetbegovića na ulazu u džamiju. Čemu takvo negativiziranje tog lijepog prizora? Da li Vas je taj prizor uznemirio i potakao na izljev mržnje, uvreda i kletvi? Trebamo li imati predsjednika koji će rušiti džamije kao diktator Tito pa da bude dobar? Nije Vam pristojan i lijep taj prizor, a postavljate svoje fotografije u donjem vešu, u kupaćem kostimu. Vaše javno razgolićivanje je prihvatljivije od čednog pokrivanja kakvo je na slici koju ste objavili kao ilustraciju Vaše kritike?

Koliko morate biti zli i antidama da kažete da nećete ljudima čestitati i poželjeti brojno potomstvo. Ovo zaslužuje najveći prezir, a ne da Vam neko tepa da ste primadona. To rade prostakuše u crnomagijskim ritualima, dozivaju kletvu na nečije potomstvo.

Spominjete u negativnom kontekstu familju Izetbegović i njihove političke izjave. Kažete da su lažovi. Time nedvosmisleno aludirate i na našeg predsjednika Aliju Izetbegovića. Sram Vas bilo. To pokazuje da niste od nas i da ste spremni govoriti neistinu o mrtvom čovjeku.

Trebate se sramiti neznanja kojeg bez imalo sustezanja prosipate. Pitate gdje su vakcine, kažete da ih nema. A činjenica je da imamo više vakcina nego zainteresovanosti za vakcinaciju.

Imam dokaze da ste jedna od najpokvarenijih osoba koja je dobila aplauze dijela javnosti. Kažete da su Izetbegovići i SDA prodali Mostar. U kakvoj Vi predstavi živite? Ili namjerno prekrajate historiju? Mostar su izdali Vaši. One koje ste Vi i slični birali. Od Irme Baralije, preko Boške Ćavar, Hasana Tanovića, Adnana Delića, Peđe Kojovića i Dine Konakovića.

Onda spominjete da će se nešto vratiti i „na trećem kolenu“. Nikakva dama, niti primadona, obična narikača. Stid neka Vas bude jer prizivate zlo djeci.

Žao mi je što ste čitav život potrošili da napravite dojam da ste dama. Možda ste i svjetinu uspjeli i prevariti, ali činjenice govore da ste moralna olupina, bezosjećajni kletvonoša, nikogović bez manira i pristojnosti, zaključio je Mulahusić.