KUPUJ DOMAĆE! “Bimalovi” proizvodi – bez GMO

Svi proizvodi Fabrike za proizvodnju jestivog ulja “Bimal” nose oznaku “Bez GMO”, saopšteno je iz ove kompanije.

U saopštenju je navedeno da se ova fabrika od pokretanja proizvodnje, još 2003. godine opredijelila za proizvode bez genetski modifikovanih organizama /GMO/, a svojim članstvom u Međunarodnoj asocijaciji “Dunav soja” potvrdila je svoj izbor.

Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija “Studen grupe”, u čijem je sastavu i “Bimal”, istakla je da je put do ovog sertifikata izuzetno složen.

“Često zaboravimo da su jaja i meso koje jedemo GMO ako je kokoška hranjena GMO hranom, sačmom na primjer”, rekla je Pucareva i dodala da “Bimal” poziva i druge domaće kompanije da prepoznaju značaj ovog sertifikata i tako zajednički promovišu kvalitet domaće proizvodnje.

Ona je ukazala da posjedovati ovaj sertifikat znači sprovesti kontrolu od njive do trpeze i brojnim analizama i istraživanjima garantovati da nigdje u cijelom procesu proizvodnje nije bilo genetski modifikovane sirovine.

“Kompanija “Bimal” je prateći zahtjeve svojih potrošača ove godine na tržište stavila novi proizvod – ulje žbimal omegaž, koje, osim što je “Bez GMO” proizvod, omogućava i dodatan izbor za one koji imaju aktivan život i vode računa o balansiranoj ishrani”, navela je Pucareva.

“Bimalu” su oznaka i sertifikat “Bez GMO proizvedeno” donijeli znatne mogućnosti jer, osim što su krajnji proizvodi jasno označeni, svi ostali proizvodi, poput sačme, lecitina i masnih kiselina posjeduju isti kvalitet i potvrdu da dolaze iz sertifikovane domaće proizvodnje bez GMO.

0