KLANJANJE S VEHABIJAMA! Frustracije ljubitelja poražene Herceg-Bosne

Nekada fundamentalisti, zatim mudžahedini, sada vehabije. Bilo kako da ih nazivaju, uvijek je cilj bh. muslimane satanizirati do maksimuma i predstaviti ih kao prijetnju za ostale, pogotovo Srbe i Hrvate, a onda i ostatak Evrope.

Termin ‘vehabija’ je davno doživio vrhunac nametanja, a rezultat je da se koristi i danas, kada su objelodanjeni razlozi za njegovo vještačko kreiranje. Nažalost, to etiketiranje i korištenje pežurativnog izraza zaživjelo je čak i među samim Bošnjacima-muslimanima. Ipak, i danas povremeno ostajemo šokirani načinima kako se ova vjernička populacija etiketira i kako se ovaj termin upotrebljava.

Portal Dnevnik.ba iz Mostara, na internet objave da su u Zenici na sabah-namazu klanjali i bh. nogometni reprezentativci Muhamed Bešić, Ervin Zukanović, Ibrahim Šehić i Kenan Hasagić iz stručnog štaba naše selekcije, dodali su posve nevjerovatnu konstataciju:

Na fotografiji se, pored reprezentativaca, vidi i pripadnik vehabijske zajednice u BiH, napisali su na portalu Dnevnik.ba te je ovo i naslov njihovog teksta.

Ova dehumanizacija bh. muslimana uvijek je prethodila atacima na njihovo pravo na život i vjeru. Ipak, ovoga puta ona je čista frustracija ekipe iz Mostara koja piše za ovaj portal. Oni su se uzdali u tzv. Herceg-Bosnu, u svoju vojnu silu, u pripajanje Hrvatskoj, a sada nemaju ništa od toga, osim, presuda za najsvirepije zločine u historiji ljudskog roda izrečenim civilnim i vojnim vođama HZ HB. Nije čudo što su ljubitelji tog propalog i poraženog projekta toliko frustrirani da od njih muslimani nemaju mira čak ni u džamijama.

DEBLOKADA.COM

Objava portala Dnevnik.ba
1+