JEDINSTVO SRBA! Početkom avgusta gotovo idejno rješenje za aerodrom u Trebinju

Za izgradnju aerodroma postoje dvije potencijalne lokacije u okolini Trebinja, idejno rješenje biće završeno već za desetak dana, a kompletan plan u periodu od šest meseci do godinu dana, rečeno je poslije sastanka predstavnika vlada Srbije i Republike srpske održanog u ponedjeljak, 27. jula 2020. u Trebinju.

– Kada se to završi onda može da se radi tehnička dokumentacija i da se počne sa ugovaranjem radova. Ako bude dovoljno stručnosti i volje, mislim da ćemo za par godina imati aerodrome, istakao je pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoran Ilić.

U opticaju su dvije lokacije za izgradnju aerodroma kod Trebinja, Mionići i Zupci. Brojni parametri će biti uzeti u obzir – od pristupnih puteva, visine, jačine vjetra, itd., a konačnu riječ na kojoj lokaciji će biti građen aerodrom daće stručnjaci iz Srbije s obzirom na to da će ona finansirati cjelokupan projekat, prenosi Srna. Tek kada se odabere lokacija znaće se i model po kojem će biti građen aerodrom, a prema nezvaničnim informacijama to bi moglo ići putem koncesije i to na period od 30 ili 35 godina.

 

0