Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

IZETBEGOVIĆ! Nosili smo se sa opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja

Direktorica Kliničnog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović, obratila se javnosti sa osvrtom na 2020. godinu. Objavu prenosimo u cjelosti:

Na zadnji dan 2020. godine želim se zahvaliti svim saradnicima u KCUS. Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas.

Svima koji su bolesni želim brzo ozdravljenje i oporavak.

Građanima se zahvaljujem na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije. Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine.

Svima, u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske, želim da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli.

Medijima se zahvaljujem na korektnom i nepristrasnom izvještavanju. Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala.

Danas, 31.12.2020. u KCUS 267 uposlenika brinuće se o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana.

Svima želim da 2021. donese zdravlje, sreću i uspjeh, napisala je Izetbegović.