IZBORI vs. DRUŠTVENE MREŽE! Ima li Dodik podršku i povjerenje naroda za politiku samostalnosti RS?

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da će Republika Srpska, ukoliko prilikom formiranja vlasti na nivou BiH budu zaobiđeni njeni izborni pobjednici, odlukama Narodne skupštine ponovo uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH. Dodik je precizirao da to znači da će prekinuti sistem indirektnog oporezivanja, ukinuti nadležnost nelegalnih i nefunkcionalnih Tužilaštva i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na teritoriji RepublikeSrpske, te poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika. “To je prvo što ćemo učiniti ako neko želi da se igra i da izabere SDS-ovog lidera Mirka Šarovića (za predsjedavajućeg Vijeća ministara). Neka nam daju dovoljan razlog da to uradimo, a dovoljno je ovo što hoće da urade uz pomoć opozicije u Republici Srpskoj, istakao je Dodik.

Zanimljiva je struktura reakcija srpskog naroda iz Republike Srpske, onog kojeg Dodik i predstavlja u Predsjedništvu BiH. Iako bi se očekivala većinska podrška Dodikovim pozivima za što veći stupanj samostalnosti ovog entiteta, to nije tako. Barem po sudeći po komentarima na objavu Nezavisnih novina.

Miloš Berak (Banja Luka): Da se poštovala volja naroda u RS, traktorista ne bi bio ni predsjednik mjesne zajednice u Laktašima, a kamo li srpski član Preddsjedništva. Nazire se kraj i tvojoj diktaturi, Milokrade.

Zoran Buzaković (Banja Luka): Izaberu li Šarovića, tebe će tvoji pojesti, kojima si obećao fotelje. Ne bi ti bio u koži. Ja mislim da te dnevno 100 puta zovu i traže. Godina prošla a oni landraju. Nisu ministri. Nisu na funkcijama.

Boško Ristić (Bosanska Dubica, Rosenheim): To Milorade. Pravi Srbi su uz tebe. Imaš podršku sigurno 80% a oni drugi će shvatiti da su na pogrešnom putu.

Drago Kovačević (Rastoka, Stuttgart): Da je sreće da niste ni pristajali na ustupke i promjene Dejtonskog sporazuma. To vam je škola da više ni milimetar ne ustupate.

Mnoge zanimalju nekad druga Dodikova obećanja, ne o samostalnosti RS, već o dostojnoj plaći.

Vukašin Raković (Banja Luka): Kad će moja prosječna plata od 500 eura?

Za razliku od velike narodne podrške Miloradu Dodiku na izborima, ona nije tako velika na društvenim mrežama.

DEBLOKADA.COM

1+