Možemo uraditi zamišljeno

REGISTAR

Izašao iz hrpe mrtvih tijela na strijeljanju ’95. a danas ima svoj dom

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i direktor Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS Hamzalija Okanović uručili su danas ključeve novog stambenog objekta Fahrudinu Muminoviću iz Bratunca.

Ministarstvo i MFS EMMAUS podržali su izgradnju doma za Muminovića koji je kao sedmogodišnjak bio zarobljen, a preživio je i strijeljanje tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

– Dugo sam čekao ovaj trenutak, moj život tek sada počinje. Osjećaj je neopisiv i zbog toga moram zahvaliti svim ljudima koji su me učinili sretnim – kazao je Muminović koji je dočekao goste u novoizgrađenom objektu.

Ministar Ramić kazao je da je u pitanju još jedna uspješna saradnja Ministarstva, EMMAUS-a i određenog broja privrednika koja je rezultirala srećom porodice Muminović.

– Važno je da nadolazeće hladnije dane Fahrudin dočeka u toplom domu kojeg od danas zove svojim – istaknuo je Ramić, kazavši da Muminović, čija je životna borba vrijedna svake pažnje, sada počinje novi i ljepši život.

Direktor Okanović također je naglasio dobru dugogodišnju saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica na mnogim projektima realiziranim u povratničkim sredinama, ali kaže da ovaj projekat ima posebnu težinu, s obzirom na sve okolnosti koje su pratile porodicu Muminović.

Fahrudin Muminović javno je govorio o strahotama koje su ga zadesile 1995. godine, prvobitno pred Haškim tribunalom, a potom je svoju priču podijelio s javnošću, saopćeno je danas iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.