ISLAMSKA ZAJEDNICA UKORILA SENADA! Neprofesionalno i/ili zlonamjerno podmetanje

Nakon što je Senad Hadžifejzović u junu 2019. pokušao ubirati zekjat, reagirala je Islamska zajednica u BiH. Tada su kritizirali ovu praksu u kojoj medij pokušava raditi poslove jedinstvene organizacije muslimana u Bih. Ubrzo je Hadžifejzović odgovorio i tako je nastala prepirka u javnosti. Opet je vlasnik Face TV napravio udar na IZ tako da je ova vjerska zajendica opet morala reagirati i to preko svog medija, Preporod.info. Prenosimo tekst:

U Sarajevu je u subotu, 16. maja, u sarajevskoj Katedrali održana misa “u spomen bleiburškim žrtvama i ostalim žrtvama rata”. Misu je predvodio nadbiskup  vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić. Pokrovitelj mise koja je, osim u Sarajevu, održana i u Zagrebu i Bleiburgu, bio je Hrvatski sabor. Misa u Sarajevu bila je dijelom obilježavanja godišnjice ubistava saveznika njemačkih nacista, što je izazvalo oštre reakcije u Bosni i Hercegovini.

Iako Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini nije bila uključena u obilježavanje ove godišnjice, novinar i vlasnik FACE TV Senad Hadžifejzović je pokušao obmanuti javnost neistinama da je Islamska zajednica u džamijama obilježavala godišnjicu Bleiburga.

“Zašto nema toliko reakcija, ili ovako žučnih reakcija, na postupak Islamske zajednice koja također organizuje molitve, dove, za žrtve Bleiburga, muslimane, dakle u džamijama, uz prisustvo efendija..?”.

Krajnje neprofesionalno i/ili zlonamjerno! Ne postoji, naime, odluka bilo kojeg organa Islamske zajednice da se ova godišnjica obilježava, a iz Islamske zajednice više je puta jasno rečeno da takve odluke neće biti ni ove godine.

Odlukom Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj jedan je imam prisustvovao komemoracijama i učio dovu za nevine žrtve muslimane koji su stradali u tim događajima, a muftija zagrebački Aziz Hasanović je demantovao navode da će se u zagrebačkoj džamiji održati bilo kakav obred, iako je to najavio predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković.

Ili Senad Hadžifejzović nije dobro upućen i informiran, ili svjesno pokušava Islamsku zajednicu optužiti za nešto s čim nema nikakve veze, sve kako bi se podijelila krivica!

 

0