IMAMOVIĆ! Novac ne treba za atomska skloništa, nego za odbranu od pandemije

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obavijestio je federalne vlasti da su u budžetima i gradovima Federacije BiH blokirana značajna sredstva kojima je strogo određena namjena za gradnju javnih skloništa.

– Znamo da nam ne trebaju atomska skloništa nego sredstva za odbranu od pandemije, kao i za sanaciju ekonomskih i socijalnih posljedica. Zato sam podnio inicijativu federalnim vlastima da donesu zakon ili uredbu o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa. Da sredstva ne idu u gradnju skloništa nego za odbranu građana od pandemije – kaže Imamović.

Ističe da je istu inicijativu podnio i 2014. godine u vrijeme poplava.

– Federalna vlast nam je tada izašla u susret i to nas je 2014. godine spasilo od kolapsa, jer se radilo o značajnim sredstvima. Ovu inicijativu koju sam danas podnio podržavaju svi gradonačelnici i načelnici s kojima sam razgovarao, a gradonačelnici i načelnici Unsko-sanskog kantona su je već napisali i uputili prema Vladi Federacije BiH – rekao je gradonačelnik Tuzle.

Tim Gradske uprave Tuzla na čelu s Imamovićem sačinili su prijedlog teksta Zakona ili Uredbe o korištenju sredstava od naknade za izgradnju javnih skloništa i uputili prema Vladi Federacije BiH i Federalnom štabu Civilne zaštite.

 

0