HISTORIJSKI DOKAZ! Dudaković i Tigar na teritoriju Hrvatske kojeg su oslobodili (VIDEO)

Nevjerovatni su snimci od 5. avgusta 1995. Oni pokazuju da su jedinice Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine oslobađale dijelove okupiranog teritorija susjedne Republike Hrvatske. Na snimcima se jasno vidi da je Sila nebeska u mjestu Grabovac, koji se nalazi sjeverozapadno od Bihaća, na putu od Plitvičkih jezera prema Slunju.

Pogledajte ove snimke. Uvjerite se kako tumačenja iz Hrvatske posljednjih godina nisu ispravna i kao takva štete dobrosusjedskim odnosima. Istina, portal Index.hr je u videu kojim je odao priznanje oslobodiocima Hrvatske, umetnuo sliku komandanta Petog korpusa Atifa Dudakovića i pukovnika Hamdije Abdića Tigra, komandanta proslavljene 502. viteške brigade dok je iza njih tabla za ulaz u Ličko Petrovo Selo (HR).

Da su i prije dobrih rezultata operacije Oluja, Krajišnici imali uspjeha u deblokadi Bihaća i oslobađanju teritorija Hrvatske od srpskog okupatora,  potvrdio je i sam Tigar u izjavi za portal Faktor:

– Za početak, ako su oni sve oslobodili i spasili nas, zanima me samo ko nas je prije toga tri i po godine spašavao i čuvao?! I ko je čuvao Hrvatsku? Ustvari, mi smo njima sve to vrijeme čuvali ovaj prostor ovdje. Šta bi bilo da smo mi pali? Gdje bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac – Karlobag – Virovitica dolje! Prvenstveno smo mi, Peti korpus, učestvovali u oslobađanju hrvatske teritorije. Mi smo ušli u hrvatsku teritoriju, oslobođali Plitvice, Rakovicu, Korenicu… Naravno, imaju onaj snimak rukovanja koji se uvijek vrti (rukovanje komandanta 5. korpusa, generala Atifa Dudakovića i hrvatskog generala Marijana Marekovića na mostu preko rijeke Korane, 6. augusta 1995.). Ali nikad se ne govori, ne pokazuje se, a imamo i te snimke gdje smo mi iz Petog korpusa, u Rakovici, Korenici, Plitvica, objasnio je Tigar.

OBAVEZNO POGLEDAJTE VIDEO!

August 1995.god 502 Vbbr u Grabovac-Hrvatska četvrti dio

Posted by Sačuvano Od Zaborava on Wednesday, July 20, 2016

 

 

2+