HIDŽAB I NiP! Kojović potvrdio da je Konaković potpisao održavanje parade (VIDEO)

Portal Deblokada dotakao je suštinu fenomena na aktuelnoj političkoj sceni koja crpi glasove iz bošnjačkih sredina. Desilo se to nakon što smo ukazali na činjenicu da su neke osobe sa hidžabom pristale biti dio Naroda i pravde. Podsjetili smo da je to stranka koja je i kroz participaciju u Vladi Šestorke u Kantonu Sarajevo i kroz konkretna djelovanja svojih pojedinaca omogućila održavanje prve parade u BiH u septembru 2019. godine. Nakon toga bilo je nekoliko reakcija. Uglavnom su to neistine da smo nekoga vrijeđali. I ovo neutemeljeno nam pripisivanje vrijeđanja je suprotno vjerskim postulatima.

U duhu demokratskog prava izražavanja mišljenja, primijetili smo da je nekoliko osoba izraženog islamskog identiteta pristalo osnažiti Narod i pravdu, istu onu partiju koja je direktno i indirektno zaslužna za LGBTIQ paradu u Sarajevu. Deblokada je primijetila ovaj fenomen, a to je bilo bolno i uznemirujuće za mnoge. Sada nad takvim osobama stoji nepremostivo pitanje kako pomiriti islam i paradu. Ali u te unutarnje borbe nećemo ulaziti, pravo je svakog pojedinca da izabere kako da se nosi s tom spoznajom.

Podsjećamo da je Organizacioni odbor prve bh. povorke podsjetio javnost da je tadašnji ministar unutrašnjih poslova KS i kadar Naroda i pravde Admir Katica aktivno učestvovao u pripremi parade.

– Od prvog aprila do danas, organizatori/ce održavaju redovne sastanke s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Kantona Sarajevo, kao i drugih relevantnih institucija. Tokom svih sastanaka i dogovora kao organizatori/ce smo ispunili i ispunjavamo uslove predviđene Zakonom o javnom okupljanju Kantona Sarajevo za održavanje mirnog skupa, saopćili su organizatori parade 24.8.2019. g. i priznali kako je NiP-ovo ministarstvo bilo involvirano u organizaciju prve LGBTIQ povorke u BiH.

Kao jedan od nepobitnih dokaza, donosimo i šokantan snimak koji ne mogu pogledati članovi Naroda i pravde koji tvrde da ta stranka nema ništa sa organizovanjem šetnje iz 2019. godine. Na videu predsjednik Naše stranke Predrag Kojović razgolićuje činjenice. Treba objasniti da Konaković uvijek pravi distancu od parade. To je deklarativnog karaktera. Praktično, on ju je pomogao, i lično i kroz ministra Katicu i kod dovođenje Šestorke na vlast u Sarajevu. Ponovimo da je svako osnaživanje NiP-a podrška politici koja će, ako bude u prilici, opet dozvoliti paradu pored sarajevskih džamija. POGLEDAJTE VIDEO I IZRAZ KONAKOVIĆEVOG LICA ZBOG NEUGODNE SITUACIJE U KOJOJ SE NAŠAO.

 

Preporučujemo: