Hadžifejzović šokirao žrtve genocida protivljenjem Inzkovoj odluci

U vanrednom izdanju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem, gostovao je Valentin Inzko. I dok cijeli civilizirani svijet podržava nametnute izmjene Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje negiranje genocida i ostalih zločina te veličanje njihovih počinilaca, vlasnik Face TV-a je šokirao publiku u BiH i dijaspori jer je neskriveno rekao da je protiv ove Inzkove odluke.

Razgovor je na trenutke bio žustar, sa uobičajenom upadljivom navalencijom i političkim stavom domaćina. Hadžifejzović je kritikovao Inzka tvrdeći da je njegov potez opasan po stabilnost BiH jer će prouzrokovati reakcije MUP-a RS, a koje je najavio Milorad Dodik ukoliko neko pokuša uhapsiti stanovnike tog entiteta zbog negiranja genocida.

Bivši novinar, a sadašnji politički aktivista, nije u obzir uzeo bol koju negiranje genocida i veličanje odgovornih za taj i ostale ratne zločine pričinjava žrtvama i njihovim porodicama.

Ipak je emisiju obilježila Inzkova replika voditelju. Kada je Hadžifejzović konstatirao da će ove izmjene Zakona samo pogodovati nacionalnim liderima (Izetbegović, Čović, Dodik) jer “prave dramu, izborna je godina, kreću, brane, napadaju”, Inzko je konstatovao: “A to odgovara i Vama, inače Vi ne bi imali emisiju, Vi stalno vrtite isto”. (Pogledajte video!)

DEBLOKADA.COM