Grad Zenica proširuje kapacitete Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

Na osnovu iskazanih potreba za proširenjem kapaciteta Trening centra u Zenici, Gradsko vijeće Zenica je na sjednici donijelo Odluku o utvrđivanju javnog interesa za proširenje kapaciteta Trening centra Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je pojasnio da se radi o istom modelu kakav je postojao u vrijeme izgradnje Trening centra, a usvojenom Odlukom se samo proširuju kapaciteti.

– Gradska uprava Zenice ima izuzetno dobru saradnju sa NS/FS BiH. Smatram da će realizacija Projekta proširenja kapaciteta Trening centra doprinijeti poboljšanju slike grada Zenice u sportskom, privrednom ali i svakom drugom smislu – kazao je Kasumović.

Vijećnici su usvojili i Nacrt izmjene Regulacionog plana “Centar II” Zenica, a prihvaćen je i Prijedlog odluke o usvajanju Regulacionog plana “Privredno-poslovna zona Zenica-Sjever”.

Vijećnici su podržali prijedlog Zaključka o upućivanju zahtjeva Vladi Federacije BiH, Poreznoj upravi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu finansija da hitno pristupe rješavanju po žalbama pravnih osoba iz grupe “Lutrija, igre na sreću, sportske kladionice” podnesenih protiv prijava komunalne takse po Odluci o komunalnim taksama Grada Zenica, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Grada Zenica.