Grad Cazin izdvaja značajna sredstva za poljoprivredne poticaje i privredu

Grad Cazin će izdvojiti više od dva miliona KM za poljoprivredne poticaje i razvoj privrede. Svim poljoprivrednicima osiguran je repromaterijal za sjetvu, dok će se privrednicima koji nisu radili u martu i aprilu snositi troškovi režija.

– Nešto više od milion maraka usmjeravamo kao subvenciju za sjetvu kukuruza, krompira i graha, zatim nabavku košnica za nove pčelare na području grada Cazina, nabavku plastenika, te subvenciju za pčelarsku proizvodnju – kazao je šef Službe za poljoprivredu Grada Cazina Zulhad Porčić.

Privrednicima kojima nije bio dozvoljen rad u prethodna dva mjeseca, subvencionirat će se troškovi odvoza smeća, vodnih usluga i komunalne naknade, a za tu svrhu također je osigurano milion KM.

– Pokušat ćemo na svaki način pomoći našim privrednicima, tako da ćemo pokušati reagirati i kada su u pitanju obrtna sredstva. Učinit ćemo sve da financijski podržimo i eventualne nove poslovne projekte i ideje – riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Potvrđeno je i da će sve najavljene investicije u poslovnu zonu u Cazinu biti realizirane, odnosno da investitori nisu odustali zbog vanrednih okolnosti uslijed pandemije koronavirusa.

0