Goražde – Useljenje u stanove zgrada Lamela H3 i Lamela H4 2021. godine

Predstavnici Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde zadovoljni su dinamikom i kvalitetom radova na stambeno-poslovnim objektima „Lamela H3“ i „Lamela H4“.

Premijerka Aida Obuća i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić, prilikom današnjeg obilaska gradilišta naglasili su da će okončanjem ovog projekta stambeni fond u Bosanskopodrinjskom kantonu biti bogatiji za 51 jedinicu.

Vlada BPK Goražde izgradnju ovih objekata sufinansira sa blizu 600.000 KM.

– Cijena stambenog prostora po metru kvadratnom, za krajnje korisnike koji nemaju riješeno stambeno pitanje uz učešće Vlade BPK Goražde je 1.000 KM, a kvalitet izvedenih radova je zadovoljavajući. Stanovi su jako lijepi i ja se iskreno nadam da će budući stanari uživati u njima – kazala je Obuća.

Istaknuto je da radovi, čiji je izvođač GOP „Drina“ iz Goražda, teku planiranom dinamikom. Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Lamela H3 je završena i u toku su radovi unutrašnjeg uređenja, dok su u Lameli H4 u toku građevinski radovi.

– U ovim objektima ukupno je 51 stambena jedinica. U stambeno-poslovnom objektu Lamela H3 je 28 stambenih jedinica, odabir korisnika je završen, a u stambeno poslovnom objektu Lamele H4 zaključena su 23 predugovora. Trenutno, imamo nekoliko korisnika koji nisu obezbijedili novčana sredstva, a u slučaju da neko odustane ministarstvo za urbanizam će raspisati ponovni javni poziv. Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova, a kada govorimo o kvalitetu ugrađenih materijala u ove objekte, nadzorno tijelo BPK Goražde vrši stalni monitoring i do sada su davali pozitivno mišljenje – kazao je resorni ministar Bojan Krunić.

Najavio je da konačnu primopredaju stambenih jedinica korisnici mogu očekivati u 2021. godini.

Kada je riječ o poslovnim prostorima u sklopu ovih objekata u Lameli H3, okončana je procedura prodaje dva poslovna prostora od ukupno četiri. Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline će objaviti novi javni poziv, dok će poziv za prodaju poslovnih prostora u objektu Lamela H4 će biti objavljen sljedeće godine.

 

0