FlyBosnia! Nova direktna aviolinija Sarajevo – Rim od novembra

Aviokompanija FlyBosnia najavila je uspostavu nove direktne linije Sarajevo – Rim (Fiumicino aerodrom) od novembra.

Povodom otvaranja nove destinacije FlyBosnia organizuje fam trip (studijsko putovanje) za tour operatore iz Italije koji traje tri dana u Bosni i Hercegovini kako bi predstavili svim potencijalnim turistima ljepote i raznolikosti koje nudi naša zemlja i razloge zašto je treba posjetiti.

Promotivni let i fam trip će biti od 17 do 20. oktobra. PR promocije Bosne i Hercegovine u Italiji će biti Amra Silajdžić- Džeko koja s porodicom već nekoliko godina živi u Rimu, a ambasador Republike Italije u BiH Nicola Minasi također pruža veliku podršku kako bi ova linija oživjela, navode iz FlyBosnie.

– Direktna aviolinija Sarajevo – Rim će biti ponedjeljkom i četvrtkom u jutarnjim satima. Poslovanje i suradnja s menadžmentom Sarajevskog aerodroma je na zavidnom nivou i cijenimo njihovu podršku. Nažalost, uslovi, tarife i naknade poslovanja, po analizi Deloitte Consulting kuće iz Zagreba, na Sarajevskom aerodromu nisu u skladu s razvojnim pristupima drugih aerodroma glavnih gradova u regiji tako da premještanje svakako postoji kao opcija – navode iz FlyBosnie povodom pisanja pojedinih medija.

FlyBosnia trenutno ima dva Airbusa A319 aviona nove generacije i očekuju dolazak još dva Airbusa A319 u aprilu naredne godine, saopćeno je iz ove aviokompanije.