Fahro i Avaz proizvode više laži o porodici Alije Izetbegovića od RTRS-a i srbijanskih tabloida

Sarajevski ogranak SDA reagirao je na posljednji pokušaj diskreditacije porodice Izetbegović. Njihovu oštru reakciju prenosimo u cjelosti:

Najnovije laži Fahrudina Radončića i njegovog Avaza u vezi sa kćerkom Alije Izetbegovića i njenim mužem, o navodnom vakcinisanju preko reda iako su na osnovu prijave i svog godišta uredno dobili poziv za vakcinisanje, potvrđuju zlu namjeru Radončića i njegovog medija prema porodici Alije Izetbegovića. Fahrudin Radončić i njegov Avaz proizvedu više laži o porodici Alije Izetbegovića čak i od RTRS-a ili srbijanskih tabloida. Pozivamo članstvo i kadrove SBB-a da se distanciraju od takve politike koju provodi Radončić, a koja ima elemente mržnje prema porodici Alije Izetbegovića.

Nažalost u kampanju se uključio i ministar Haris Vranić, koji lično stoji na čelu organizacije skandaloznog vakcinisanja u KS. Nikakav populizam i njegove uvrede neće prikriti nerad ministra Vranića i haos koji je kreirao u procesu vakcinacije građana Sarajeva. Favorizovanje svojih prijatelja, iznošenje vakcina na stražnje izlaze povlaštenim i VIP osobama povezanim sa aktuelnom vlašću u Sarajevu, samo su dio problema nepravedne raspodjele vakcina u Kantonu Sarajevo. U isto vrijeme, starije građane koji satima na kiši stoje u redu za vakcine i po tri puta vraćaju sa Zetre, među njima nažalost i onkološke pacijente.

Haris Vranić, koji stoji na čelu sramotnog vakcinisanja “preko štele”, bi zbog navedenog trebao da se izvini građanima Sarajeva i ode sa funkcije za koju je nedorastao. Osim po neradu i nesposobnosti, ostat će upamćen po izjavi da ministri u Vladi KS, među kojima je i on, trebaju biti prioritet za vakcinisanje. Samo u sistemu koji kreira Elmedin Konaković i njegov NIP, a koji je poznat kao Nipotizam, Vranić kao hirurg sa nula operacija godišnje na svom redovnom poslu dobije priliku da vodi cijeli zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo.