ESAD KADRIĆ! Najvažnije uspostaviti zajednički rad nove Vlade Brčko distrikta

Komentirajući imenovanje nove Vlade Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Distrikta Esad Kadrić izjavio je kako je najvažnije “da se uspostavi sistem zajedničkog rada, nova energija i usklađen pristup u rješavanju svih pitanja”.

Kazao je da su predložena imena nove vlade prihvaćena onako kako su ih predložile političke stranke koje čine vladajuću koaliciju, saopćeno je iz Vlade Distrikta.

“Svaki ministar je uspješniji ako ima podšku kolega i takvu atmosferu želim graditi u novoj vladi, koja će pristupati svakom problemu zajednički. Bit će vrlo izazovno i lijepo raditi s većinom od predloženih kandidata”, kazao je, među ostalim, gradonačelnik Kadrić.

Naglasio je kako će nakon prve službene sjednice nove vlade ostati pet do šest dana kako bi se intenzivno radilo na izradi i usvajanju prijedloga budžeta Brčko distrikta BiH za 2021. godinu.

“Mi smo 31. decembra 2020. godine uspjeli imenovati Vladu i dostaviti predsjedniku Skupštine odluke o imenovanjima kako bi bile dostavljene zastupnicima za mogućnost ulaganja veta računajući da imamo dovoljno vremena do prve službene sjednice na kojoj će biti novi pšefovi odjela. Nakon toga ostat će nam samo pet ili šest dana intenzivnog rada na izradi i usvajanju prijedloga budžeta za 2021. godinu kako bismo ga mogli pravovremeno proslijediti Skupštini na javne rasprave”, kazao je Kadrić.

Imena kandidati za novi sastav Vlade Brčko distrikta BiH su: Esed Kadrić – gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Anto Domić – dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, Željko Antić – glavni koordinator, Sead Šadić – šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge, Edin Zaimović – šef Odjela za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, Nedim Hamzibegović – šef Odjela za stručne i administrativne poslove, Majezudin Vehabović – šef Odjela za komunalne poslove, Slaviša Čortuma – šef Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodnu privredu, Ratko Stjepanović – šef Odjela za javne poslove, Bogdan Bratić – šef Odjela za javnu sigurnost , Tomo Obrenović – šef Odjela za javni registar, Pero Gudeljević – šef Odjela za privredni razvitak, sport i kulturu, Miroslav Geljić – šef Odjela za europske integracije i međunarodnu suradnju, Ljubica Ilić – šefica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja, Zoran Bulatović – šef Odjela za obrazovanje, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

 

0