Džaferović: Vučić i Krivokapić pokazali da ne poštuju BiH, znat ćemo se prema tome odnositi

Čestitke koje su povodom neustavnog dana bh. entiteta RS uputili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, ne poštujući odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, odraz su nepoštovanja prema državi Bosni i Hercegovini i direktan atak na njen suverenitet, izjavio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Poruke te vrste, koje nam stižu iz susjedstva, vrlo dobro razumijemo i znat ćemo se prema njima odnositi. Uvjeren sam da ove poruke usmjerene protiv Bosne i Hercegovine prate i razumiju i u Briselu i Vašingtonu.

Posebno je razočaravajuće da se premijer Crne Gore, i to nakon što su se institucije ove naše susjedne zemlje jasno i nedvosmisleno odredile o genocidu u Srebrenici i događajima iz perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, priključio podršci koju zvanični Beograd pruža politici koja slavi velikosrpsku ideologiju i zla koja je ona proizvela.

Od predsjednika Mile Đukanovića očekujem da se uime Crne Gore očituje o postupku premijera Krivokapića, poručuje Džaferović u svojoj izjavi.